maanantai 27. maaliskuuta 2017

Vinkkejä bloggaamiseen

Muistan kun todella jännittynein fiiiksin julkaisin mun ensimmäisen postauksen. Postaus kertoi minusta itsestäni ja sen julkaisemisesta alkaa olla kohta aikaa jo nelisen vuotta. Noiden kuluneen neljän vuoden aikana mulle on tullut blogimaailma tutuksi ja tästä on kehittynyt mulle aikalailla rutiini. Harrastuksesta on tullut todella iso osa elämää ja päivä menee oikeasti pilalle, jos aiemmin suunniteltua postausta ei saakkaan ulos silloin kun haluaisi. Uskon että lukijaporukastani löytyy myös niitä, jotka kenties haaveilevat blogin perustamisesta, mutta eivät ole sitä syystä tai toisesta tehneet. Nyt jaan omat vinkkini bloggaamisesta haaveilijoille! Toivottavasti tästä on hyötyä.


ULKOASU Panosta kauniiseen ja selkeään ulkoasuun. Sekavan värinen teksti ja tausta tekevät kokonaisuudesta todella levottoman. Itse suosin vaaleita sävyjä blogipohjassani ja tuon väriä sitten kuvien avulla. Fontin tulisi olla helppolukuinen ja selkeä, ei siis kannata valita mitään sen suurempia koukeroita. Jos olet koodauksen ystävä ja koneella istuminen on luonnollista niin netistä löytyy monenlaisia vinkkejä blogipohjan muokkaamiseen. Jos taas haluat päästä helpolla ja mennä sieltä missä aita on matalin, pohjia saa myös ostettua alle 20 euron hintaan. Minun pohjani on ostettu ja se löytyi täältä.

SELKEÄT KUVAT Panosta kuvien laatuun. Mä oon just sellainen blogien selailija, joka kiinnittää enemmän huomiota kuviin kuin tekstiin. Erityisesti muhun iskee hyvälaatuiset, värikkäät ja oikeasti mietityt kuvat. Bloggaamista varten kannattaa siis vähintään harkita hyvän kameran hankkimista. Toki puhelimella saa nykyään ihan hyviäkin kuvia, mutta kamera on aina kamera. 

AKTIIVISUUS Pidä yllä sopivaa postaustahtia ja ole aktiivinen muissakin sosiaalisissa medioissa blogin lisäksi. Oli postaustahti sitten kerran kuussa tai kerran viikossa, on lukijoille kivempaa seurailla blogia. Löydä siis itsellesi sopiva tahti, äläkä ota itsellesi postaamisesta ylimääräistä stressiä.


SUUNNITTELE Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Minulla kyseinen sanonta pätee kuvien suhteen. Toki myös tekstiäkin suunnittelen jonkin verran, mutta yleensä koneen avatessani paras teksti tulee juuri siltä istumalta kun kuvatkin on valmiiksi otettu. Aiheita postauksille suunnittelen jo varhain ja tämä on asia johon kannattaa oikeasti käyttää aikaa. Mieti siis kunnolla erilaisia postausaiheita, jottei blogi vain toista itseään postaus postaukselta.

VERKOSTOIDU Kuten jo aiemmin mainitsin, kannattaa olla aktiivinen somessa. Instagram, erilaiset keskustelupalstat, facebook ja monet muut sosiaaliset mediat ovat todella hyviä keinoja jakaa postauksia ja saada vierailijoita blogiin. Verkostoitumisella tarkoitan myös uusien kavereiden ja blogituttavien hankkimista. Tutustu siis ehdottomasti uusiin ihmisiin! 

INSPIROIDU Haen blogiani varten jatkuvasti inspiraatiota. Katselen kuvia Pinterestissä, selailen postauksia ja dokumentoin kiinnostavia asioita kamerallani. Kannattaa olla jatkuvasti hereillä uusien ideoiden suuhteen ja kerätä kuvia vaikka puhelimeen. 


TOP 5 VINKIT SUUREMPIIN KATSOJALUKUIHIN

Nimeä kuvat aina aiheen mukaan, tämä auttaa ihmisiä löytämään blogiisi niiden kautta.

Linkkaa postauksesi facebookin bloggaaja -ryhmiin (tai demin keskusteluihin).

Käytä hashtageja.

Kommentoi toisten postauksia

Ole persoonallinen!

8 kommenttia :

 1. Hyviä vinkkejä! Nämä kaikki on kyllä sellasia jotka itse tiedän, mutta suurimman osan unohdan aina. Ne jää jotenkin sinne aivojen perukoille eikä niitä aina muista.
  Muistan ku ite alotin niin en kauheesti suunnitellu postauksia tai vieraillu muiden blogeissa. Jos vierailin niin harvoin jätin kommenttia. Onneksi nyt oon oppinu paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Paula!! :-)
   Mullakin saattaa jäädä välillä ihan perusjuttuja tekemättä ja siksi onkin hyvä välillä kerrata vanhoja vinkkejä läpi.

   Poista
 2. Kiva postaus ja tästä on varmasti monelle hyötyä. :)
  Itse aloin ihan vasta linkkaamaan postauksia facebook-ryhmiin, mutta muut vinkit oli tutumpia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ella!! :-)
   Mäkin aloitin vastikään tuon Facebook -ryhmiin linkkailun, mutta oon huomannut sen auttavan niin pakkohan se oli mainita. :-)

   Poista
 3. Tosi helppoja ja hyviä vinkkejä! Jokainen toimii varmasti :)

  VastaaPoista